محل تبلیغات شما

#ضوابط_المناظره #فصل_اول #part_1
مقدمات عمومی
بحث و جدال با بهترین روش و‌بهترین ابزار

مباحثه مشترک برای رسیدن به حقیقت و قانع نمودن دیگران به حقیقت؛ نیازمند به کارگیری ابزار مناظره میباشد که این همان تعبیر( جدال بالتی هی احسن) میباشد.
مناظره‌ای که خداوند متعال اجازه آن را داده است دارای شروط، قواعد و اصولی بوده که تبعیت از آنها لازم است، و این به هدف صیانت مناظره از تبدیل شدن به ستیزه‌ و جدلی میباشد‌ که به دور از روح یافتن حقیقت است. یا تبدیل به کینه‌ای خودخواهانه، فحاشی، سفسطه‌گویی شود و‌به مانند اینها. که قلبها را فاسد می‌نمایند و نفس را آشفته ساخته و تعصب به جای می‌گذارد و هرگز آدمی را به حقیقت نمیرساند.
و جدال یعنی: گفتگویی کلامی که در آن هر یک از طرفین گفتگو تدریجا نظر طرف دیگر را درک می‌نماید و هر یک از طرفین دلایلی را که بدان علت نظر کنونی خود را برگزیده، ابراز می‌دارند و سپس در خلال انتقاداتی که طرف مقابل بر نظر او عرضه می‌کند و یا دلایلی که او به وسیله‌ی آنها نقاطی را که برایش گنگ و‌مبهم بوده را شفاف میسازد؛  شروع به فهم حقیقت مینماید.
و هدف از مناظره در اصل تعاون و همکاری دو طرف مناظره برای شناخت حقیقت و رسیدن به آن است. به این صورت که هر یک از طرفین، دوست و همراه خود را نسبت به مطالبی که بر او تاریک است؛ تفهیم نماید و همچنین برای خود او‌ نیز مطالبی را که برایش مبهم است هنگام شروع بحث و گفتگو درباره حقیقت؛ شفاف میشود. این زمانی است که یکی از طرفین به صورت قطعی و غیر قابل نقض بر حقیقت واقف نباشد. در این هنگام هدف از مناظره این است که شخصی که بر حقیقت واقف است برادری را که با او‌مناظره می‌نماید توجیه نماید و برای رسانیدن او به حقیقت آشکار از طریق استدلالات صحیح دست او را بگیرد. هدف از این نوع مناظره با گفتگویی که خالی از تعصب، خشونت و‌عکس العمل‌های نابجا است، و‌  وفق اصول عمومی برای گفتگو‌یی که هدف آن رسیدن طرفین به حقیقت است، مشی مینماید؛ حاصل میشود.
برای این، لازم است شخص از هر گونه جو تعصب و خودخواهی که با تسلط بر نفوس و افکار و با وجود انکشاف حقیقت مانع از فهم حقیقت و تسلیم شدن در برابر آن میشوند و‌ به گونه‌ای وارد بحث بشود کانه چیزی نمیداند و از تمامی نظرات مشخصی که از قبل او آنها را داشته؛ خالی الذهن میباشد.

نقد نظریه جهانهای موازی استیفن هاوکینگ

آیا برای درک امور، علوم تجربی کافی میباشند؟؟

ضوابط مباحثه..قسمت اول

حقیقت ,مناظره ,هدف ,طرفین ,جدال ,یک ,را که ,به حقیقت ,از طرفین ,یک از ,حقیقت و

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تدریس مجازی ویژه ایام قرنطینه برنامه ریزی درسی